wWw.dObRidOlli-FoRuM.Tk & ShQiPeT4EveR FoRuM

wWw.dObRidOlli-FoRuM.Tk & ShQiPeT4EveR FoRuM
 
ForumCalendarGalleryPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi
identifikimi
Identifikimi:
Fjalëkalimi:
Më Identifiko Automatikisht: 
:: Harrova fjalkalimin
Navigacion
 Portali
 Indeksi
 Lista e Anëtarëve
 Profili
 Pytësori
 Kërko
Tema Fundit
» Te gjejme origjinen tone
Mon Jan 30, 2012 4:55 pm nga mikele

» Gazeta Express
Wed Dec 08, 2010 10:38 pm nga otr

» Horoskopi
Wed Dec 08, 2010 10:37 pm nga otr

» BotaSot - E përditshme Informative Kosovare.
Wed Dec 08, 2010 10:37 pm nga otr

» Kosova Sot
Wed Dec 08, 2010 10:36 pm nga otr

» Top Channel TV
Wed Dec 08, 2010 10:36 pm nga otr

» LESNA
Wed Dec 08, 2010 10:35 pm nga otr

» Horoskopi Ditor
Wed Dec 08, 2010 10:34 pm nga otr

» InfoPress
Wed Dec 08, 2010 10:33 pm nga otr

Kërko
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
NjE iNfO tE shKuRt ! ! !
мιя ѕє νιηι ηє ωωω.∂σвяι∂σℓℓι-ƒσяυм.тк & ѕнqιρєтЧєνєя ƒσяυм / ∂ιcкα qє ѕмυη∂єηι тα кυρтσηι мυη∂єт тє кσηтαктσηι ρєямєѕ є-мαιℓ: ∂σвяι∂σℓℓι@нσтмαιℓ.cσм & вσѕѕι_ף2@нσтмαιℓ.cσм ∂нє ѕαℓι@∂ємιяι.cσм / ѕтαƒι ι ƒσяυмιт נυ υяση кαℓιм ѕα мë тë мιя . . . ! ! ! :∂ . . .
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar
Statistikat
Forumi ka 103 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri xhezmi_hysenaj@yahoo.com

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 449 artikuj v 404 temat
Kush është në linjë
2 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 2 vizitorë

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 22 më Sun Jan 26, 2014 2:56 pm

Share | 
 

 PHP: Login Tutorial me session dhe Regjistrim

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
KinG.M.H.S.

avatar

Numri i postimeve : 59
Join date : 21/09/2010

MesazhTitulli: PHP: Login Tutorial me session dhe Regjistrim   Wed Sep 22, 2010 12:22 am

Përshkrim i shkurtër
Në këtë mësim keni mundësi që të mësoni se si të admnistroni user-at në faqën tuaj , se si funksionon një Login ? këto dhe shumë tjera do ti mësoni në këtë tutorial.

Tutoriali
Qellimi nuk është që të krijojmë një User Administration komplekse .Qellimi është që të i jap një filestari në PHP themelët për një fillim të mbarë .

1.Hapi i parë: krijimi i databazës

Si hap i parë duhët të krijojmë një të dhënë e cila do të ketë përmbajtjë të zbrazët me emrin „db.txt“.Ky file do të na shërbejë si databaze texti , në të cilën do të ruhën Emrat dhe fjalëkalimët e përdoruesve.Që të lejoni se ky file të mund të jetë i modifikueshëm për PHP scriptin tuaj , atëherë duhët që ta bëni të modifikueshëm .Ndër sistemet UNIX kjo funksinon me ndihmën e CHMOD . Me FTP programin tuaj , duhët t’ia jepni vlerën 666.

2.Hapi i dytë: regjistrimi
Siq e shini ne rreshtin nr:4 , për qdo user i ri që krijohët , krijohët dhe një rresht i ri (\n).
Pseudonimi dhe fjalëkalimi do të ndahën me një Tabulator (\t) ,që të kemi mundësi më vonë të i da llojmë të dhënat mes veti.
Ne rreshtin e 5-t , e hapim të dhënën për ta mbishkruar me anë të opcionit "a" . Këtë opcion("append") e përdorim që t’i bashkangjesim diqka kësaj të dhëne.
MD5 është një One-Ëay-enkriptim , do të lexoni më tepër në shkrimin më poshtë.

Kodi:
<?php
// regjistrimi.php
if($_POST['submit'] == 1) {
 
        $line = $_POST['user'] ."\t". md5($_POST['password'])."\n";
        $handle = fopen('db.txt', "a");
        fwrite($handle, $line)or die('Gabim gjatë mbishkrimit');
        fclose($handle);
}
?>
 
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<input type="hidden" name="submit" value="1" />
<table>
    <tr>
        <td>Pseudonimi:</td>
        <td><input type="text" name="user" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Fjalëkalimi:</td>
        <td><input type="password" name="password" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">
        <input type="submit" value="Regjistrohu" />
        </td>
    </tr>
</table>
</form>

3.Hapi i tretë: login
Kur useri tashmë është regjistruar ,atëherë edhe duhët që diku të logohët.
Unë kam krijuar forumularin si në vazhdim.

Kodi:
<?php
// login.php
?>
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<input type="hidden" name="p_submit" value="1" />
<table>
    <tr>
        <td>Pseudonimi:</td>
        <td><input type="text" name="p_user" value="<?php echo $_POST['p_user']; ?>" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Fjalëkalimi:</td>
        <td><input type="password" name="p_password" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">
        <input type="submit" value="Login" />
        </td>
    </tr>
</table>
</form>

4.Hapi i katërt: Siguria e të dhënave
Pasi që i krijuam bazat , tash është koha të mendojmë pak për siguri të PHP file-ve tona.
Së pari e krijomë një file me emrin secure.php , këtë do ta lidhim në hapin e ardhshëm me file-in të cilin deshirojmë ta sigurojmë.
session_start() në rreshtin e dytë është kushti. if($_POST['submit'] == 1) kontrollon se a është dërguar Login forumlari apo regjistrimi.
Me file() i fusim rreshtat me (\n) në Arrays , pastaj këto Arrays i ndajmë me explode pas Tabulatorit.
Pastaj kontrollojmë se a egzistojnë të dhënat dhe se a konkortadojnë me variablën $login të dhënat e ruajtura në Session , nëse ato egzistojnë.
Në rast të mosgjetjës të asnjë vlere , e ndërpresim me die().

Kodi:
<?php
// secure.php
 
session_start();
if($_POST['p_submit'] == 1) {
    $_SESSION['s_user'] = $_POST['p_user'];
    $_SESSION['s_password'] = md5($_POST['p_password']);
}
$login = false;
 
$file = file('db.txt');
if($_SESSION['s_user'] != '' && $_SESSION['s_password'] != '')   
foreach($file as $row) {
    $roë = explode("\t", $row);
 
    $user = trim($row[0]);
    $password = trim($row[1]);
 
    if($user == $_SESSION['s_user'] && $password == $_SESSION['s_password']) {
        $login = true;   
    }
}
 
 
if($login == false) {
    if($_POST['p_submit'] == 1)
        echo 'Gabim ne kyqje. Pseudonimi dhe/ose fjalëkalimi nuk janë korrekt.';
    else
        echo 'Ju lutëm kyquni';
 
    require('login.php');
    die();
}
?>

5.Hapi i pestë: Siguroni të dhënat
Tani mundemi të i sigurojmë të dhënat tona .php , për ta bërë këtë , mjafton ta shtojm këtë kod në filim të sciptes sonë:

Kodi:
<?php
// admin.php
require('secure.php'); ?>
 
TO SECURE

6.Hapi i gjashtë: Dalja(LogOut)
Në rast se vizitori juaj i regjistruar deshiron që të del nga faqja juaj , te qkyqët pra , atëherë mjafton t’ia ofroni një link i cili e drejton tek faqja logout.php të cilën kuptohët duhët ju ta kirjoni me përmbajtjën siq vijon:

Kodi:
<?php
// logout.php
session_start();
session_destroy();
?>
 
U qkyqët me sukses !
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit
 
PHP: Login Tutorial me session dhe Regjistrim
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
wWw.dObRidOlli-FoRuM.Tk & ShQiPeT4EveR FoRuM :: Programim :: PHP // ASP // JSP-
Kërce tek: